Afvalwaterzuivering voor industrie

Waar we het op gemeentelijk of particulier niveau hebben over huishoudelijk afvalwater, kennen we binnen de industriële omgeving een grote variëteit aan waterstromen. Delen van deze stromen zijn op een biologische manier te zuiveren, maar het kan ook zijn dat er meer chemische of mechanische zuiveringsmethoden toegepast moeten worden.

Soms is het de wens om water te behandelen voordat het geloosd wordt op de bestaande (gemeentelijke) riolering of oppervlaktewater. Soms is juist hergebruik van water gewenst. Ook het terugwinnen van energie uit (warm) afvalwater komt steeds vaker voor.

De mogelijkheden voor het zuiveren van industrieel afvalwater zijn eindeloos. Er zal daarom samen gekeken worden naar de mogelijkheden, wensen en eisen. Uiteraard met een realistische blik naar de daarbij passende investeringen. 

Vraag een adviesgesprek aan

Wij noemen enkele vraagstukken die kunnen spelen binnen de industrie:

Hoge kosten zuiveringsheffing
Zogenaamde “meetbedrijven” bepalen jaarlijks de vervuilingswaarde van het afvalwater ten behoeve van de gemeentelijke heffingen. Een lokale zuivering kan resulteren in een reductie van deze kosten.

Reductie waterverbruik
Vanuit economisch- en duurzaamheidsperspectief is het reduceren van waterverbruik wenselijk. Hergebruik is mogelijk door een gerichte behandeling van (deel-)waterstromen waarbij de meest complexe en vervuilende stoffen worden geëlimineerd met toonaangevende technologieën in de waterwereld. We stimuleren het verantwoord gebruik van water voor de toekomst.

Terugwinnen energie
Warm water heeft een grote energiepotentie en het is dus zonde dit weg te spoelen. Vormen van warmte uitwisseling zijn niet nieuw maar lang niet overal toepasbaar in combinatie met afvalwater. Een gerichte voorbehandeling zorgt ervoor dat deze energiebron kan worden benut en de systemen blijven functioneren.

Zuivering van bacteriën, ziektekiemen en landbouwgif
Groente- en fruit verwerkingsactiviteiten gebruiken enorme hoeveelheden water. Een slimme combinatie van technieken resulteert in een hogere efficiëntie van de afvalwaterzuivering, geen kruisbesmettingen van partijen, minder vervuild water in het milieu en een reductie van het waterverbruik.

Eiwitten, zout en vetten
Zuivelafvalwater bevat meestal eiwitten, zout, vetachtige stoffen, lactose en residuen van chemicaliën die worden gebruikt tijdens reinigingsprocessen. Met uitgekiende technieken kan water gedeeltelijk terug gewonnen worden voor hergebruik

Natuurlijk spelen er binnen de industrie nog veel meer soorten vraagstukken op het gebied van afvalwaterzuivering. De industrie kent immers veel verschillende takken van sport, elk met specifieke soorten afvalwater.

Wij bieden technieken die eenvoudig te installeren, te onderhouden en te beheren zijn. Wij zijn de betrouwbare partner en adviseur in het leveren van een totaaloplossing waar u geen omkijken meer naar heeft.

  • Advies, inventarisatie & ontwerp
  • Levering en installatie van lokale afvalwaterzuivering
  • Aqua- en Riothermie
Lees meer over onze oplossingen
  • Modulaire waterzuiveringen
  • MBR / MBBR / SBR technieken
  • Ultrafiltratie
  • Elektrochemische technieken
  • Chemische technieken
  • Slibindikking
Lees meer over onze producten

Zijn er vragen of onduidelijkheden? Wij staan u uiteraard graag te woord. Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. 

Of neem contact met ons op via de mail of telefoon. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 - 17.00 uur.

Neem contact op