Natuurhuisje_Ruinerwold_Overzicht
2 Foto's

Lokale zuivering voor Natuurhuisjes

Natuurhuisjes Ruinerwold
In het Drentse Ruinerwold zijn acht natuurhuisjes gerealiseerd, en één hoofdgebouw. De realisatie van deze huisjes is gedaan door Van Heteren Recreatietechniek b.v. in opdracht van Ackerlodges b.v. 


Elk Natuurhuisje is voorzien van een toilet, douche en spoelbak in de keuken. In het hoofdgebouw zitten vier toiletten, twee fonteinen en één keuken spoelbak. Hier ontstaat dus op relatief kleine schaal afvalwater. Dit dient gezuiverd te worden. 


Wij kregen de vraag welke afvalwaterzuivering hier toegepast kon worden, en wat hier bij kwam kijken. 

Natuurhuisje_Ruinerwold
2 Foto's

Onze werkzaamheden aan het project

Om te bepalen wat voor soort afvalwaterzuiveringssysteem hier geïnstalleerd kon worden, hebben we een analyse uitgevoerd.In deze analyse hebben we een schatting gemaakt van de hoeveelheid afvalwater die naar verwachting afkomstig zal zijn van de Natuurhuisjes. Daarbij hebben we de uitgangspunten en verwachtingen met de aannemer afgestemd. 


Uit onze analyse en onderzoek, was ons advies om een compacte zuiveringsinstallatie type VFL® AT-20 te installeren. We hebben het systeem geleverd en de aannemer heeft het met ons advies geplaatst. Copier Water zal het beheer en onderhoud van de installatie blijven doen. 

Een compacte zuiveringsinstallatie - Vertical Flow

Het afvalwater wordt nu ingezameld middels de lokale riolering en gezuiverd door de compacte Vertical Flow. Wij zijn trots op het resultaat en dat we een passende oplossing aan de opdrachtgever konden bieden.