2013-07-0511.43.14
5 Foto's

Intelligente berging afvalwater Renkum

Aan de Bram Streeflandweg in Renkum liggen twee open bergingsvijvers waarin afvalwater, bij hevige regenval, over kan storten. Het betreft de bergingsvijver nabij de Meester van Damweg en de bergingsvijver nabij het Schutterspad. Deze twee vijvers zijn openbaar toegankelijk en zijn ingericht als speelveld (voetbalveldjes).
Er wordt veel door kinderen in gespeeld. Het is daarom ook niet meer van deze tijd dat er bij hevige buien overtollig afvalwater in deze vijvers worden gestort die gewoon toegankelijk zijn voor kinderen. (Er wordt zelfs nog wel in gezwommen als er veel water in staat na een hevige onweersbui op een warme zomerdag.)

Copier heeft hier zelfreinigende bergingsvoorzieningen ontworpen die ervoor zorgen dat er geen ongezuiverd afvalwater meer in deze bergingen kan uitstromen. Door slim gebruik te maken van het terrein en beschikbare materialen is de speelruimte nauwelijks beinvloed. Samen met de gemeente en de buurt is ook de landschappelijke aankleding (groen, speelplaatsen, aankleding) door Copier ontworpen. Gezien dit unieke ontwerp heeft Copier ook de projectbegeleiding gedaan van het werk wat is uitgevoerd door Dusseldorp Infra.