uittredepunt
5 Foto's

Complexe boring voor drukriolering

IBA systemen worden veel ingezet in huishoudelijke sfeer, waar er geen aansluiting op de riolering kan worden gemaakt. IBA staat voor Individuele Behandeling Afvalwater. In sommige gevallen kan een IBA systeem niet meegroeien met de successen die plaatsvinden op een adres. Zo is het kinderdagverblijf “Natuurlijk Avontuurlijk” op de Avontuursweg in Culemborg de afgelopen tijd succesvol gegroeid. Zij bieden hier opvang voor 74 kinderen tussen de 0 en 4 jaar, en bieden voor 50 kinderen per dag naschoolse opvang aan. Een bedrijf dat met veel kinderen, goede zuivering van het afvalwater nodig heeft

IBA Systeem vervangen

De reden dat het oude IBA systeem is vervangen voor een drukriolering, is de groei en het succes van het kinderdagverblijf. Ook speelt de industrialisering van de gronden aan de andere zijde van de provinciale weg een zeer grote rol. Hier kon het oude IBA systeem niet voldoen aan de wensen. Na een inhoudelijke engineeringsfase is de opdracht voor de realisatie van de drukriolering aan Copier Water toegekend.

Onze werkzaamheden aan het project

Wij hebben onze werkzaamheden uitgevoerd met minimale overlast voor de omwonende en het kinderdagverblijf. Ook was de grondslag van slechte kwaliteit. Bij de werkzaamheden hebben we rekening moeten houden met een complexe boring. Deze boring ging onder de provinciale weg, en daarbij belangrijke watergangen.

Onze werkzaamheden bestonden uit:

  • Ontmantelen van 2 IBA systemen.
  • Leveren en installeren van 2 rioolgemalen;
  • waarvan 1 uitgerust met 2 pompen.
  • Het realiseren van 2 gestuurde boringen, waarvan 1 onder de provinciale weg.
  • Aansturen van boringen door watergangen.
  • Aanleg van ca. 250 meter persleiding.

Meer informatie nodig over onze diensten?

Bent u benieuwd geworden, en wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Dan vertellen wij u graag meer over hoe wij ook u of uw organisatie kunnen ontzorgen. Heeft u al een specifieke vraag, vul dan ons formulier in.

Neem vrijblijvend contact op